Dodging Expat Drama.

Da jeg bodde i California de mange arene for jeg flyttet til Filippinene, matte jeg ikke handtere drama mye. Selv min siste skilsmisse gikk veldig glatt og vi ble venner. Men for det meste har jeg ikke hatt mye drama fordi meg selv og alle jeg visste, var generelt for opptatt av a jobbe for a fa tid til det.

Men sa kom du inn i Filippinene. Du og de fleste expats du vil vite er enten fullt eller halv pensjonert. Masse tid pa vare hender for a komme inn i alle slags mischief. Og med ondskap kommer drama. Du kan tenke pa deg selv, & # 8220; Ah .. Jeg har ingen nytte for det tullet. Jeg vant ikke a dra til noe av det. & # 8221; Ha! Det var det jeg pleide a tenke pa. Men det skjer raskere og enklere enn du tror.

Den forste og mest sannsynlige kilden til drama kommer fra ditt dating, sosiale liv. Ikke glem meg, Filipinas er fantastiske, fantastiske kvinner. De er fulle av glede, kj rlighet, hengivenhet og energi. Men .. nar ting gar galt som nar drama kommer ut. Det kan v re at du gjorde noe galt, eller ikke. Det kan v re at hun har en sjalu streve. Det kan til og med v re at du og hun gjor det bra, men .. hennes sjalu Filipina-venn eller nabo vil med hensikt spre spraket for a bryte opp ditt lykkelige liv.

Jeg minnet om en utlendingskvinne av meg som kom inn i et seriost forhold til en filippinske ar siden. De er na lykkelig gift, over fem ar na. Men da de var forste datingen, kom en annen filipina til ham og sa at kj resten hans var hemmelig gift og hadde barn skjult i provinsen. Men .. hun var selvsagt singel og tilgjengelig. Det tok noen seriose samtaler og faktakontroll, men alt trengte seg. Kvinnen loy bare til ham i hap om a dele ham selv. Men det er sa lett drama kan komme til dorstokken din i Filippinene.

Den neste sannsynlige kilden til drama kan v re dine filippinske naboer. I provinsen omrader av Filippinene .. det er i utgangspunktet ingen handheving av stoykontroll. Din nabo kan ha en hundkjede 24/7, sa det bjeffer dag og natt. Det er hva naboen onsker. Han vil at hele nabolaget skal vite at han har en hund i hans hage for sikkerhet. Men du vil ikke hore hunden bjeffe hele dagen og natten.

Na, tilbake i ditt eget land kan du rokke pa naboens dor og hoflig be dem om a slippe los hunden pa garden, sa det vant ikke sa mye. Pa Filippinene .. lykke til med det. 99,9% av tiden den samtalen kommer til a ga ingen steder, og vil bare resultere i resentment mot deg for a til og med bringe den opp.

Samme ting hvis de kjoper en ny karaoke maskin med store hoyttalere. Jeg tuller ikke. Jeg visste at mine naboer hadde kjopt en ny maskin fordi jeg horte det, veldig hoyt, i uker til 2 eller 3 om morgenen og om middagstid. Pa n r konsertniva hoyhet. Heldigvis for meg, kan jeg sove rett gjennom hoy lyd. Men mange mennesker kan ikke.

I samme nabolag hadde naboen min til venstre plantet en liten hage av gronnsaker. Alt var bra. Inntil naboen min til hoyre ble hans gris los og gikk inn i hagen for a spise alt i sikte. Det ble styggt. Naboen som eide grisen, lop til Barangay-kapteinen forst .. for a klage pa at den andre naboens gronnsaker gjorde sin gris syk. Men var ikke i ferd med a innromme at det var hans egen skyld, grisen var ikke sikret i sin egen hage til a begynne med. Yah, det er det som er nuts i provinsen.

En annen kilde til drama kan skyldes salg eller kjop med fremmede. Kanskje du har en motorsykkel a selge eller du ser pa a kjope kjoleskap fra noen fyr pa gaten. Det bor v re en enkel transaksjon. Penger for gjenstand. Selges & # 8216; som er & # 8217; og ferdig. Don t telle pa det.

Jeg hadde en hendelse der jeg bestemte meg for a kjope en brukt motorsykkel, liten en, fra en filipina som renset huset mitt to ganger i maneden. Hun sa at hun virkelig trengte pengene og selv viste meg papirarbeidet at hun var juridisk eier via LTO-dokumenter. Det var bare rundt $ 250, sa jeg betalte henne i om tre betalinger. Hver gang hun hadde tegnet kvittering for hver betaling.

I mellomtiden var motorsykkelen med meg. Sa, etter den siste betalingen spurte jeg henne for papirarbeidet slik at jeg kunne overfore det til mitt navn. Hun sa at hun hadde glemt det, men ville ga fem blokker til hennes sted og ta det tilbake. Hun kom ikke tilbake. Det var begynnelsen pa 2 maneders lofter om a ta med papirarbeidet. To maneder med konstante logner. Jeg ga henne en siste sjanse og fortalte henne at hvis hun ikke kom tilbake pengene mine eller gi meg papirene jeg gikk til politiet. Hun nektet fortsatt.

Det var forst etter a ha snakket med Barangay-kapteinen og den lokale politimesteren at det viste seg at de visste hvem hun var, og at hun var pa parole for en tidligere narkotikakriminalitet. Denne innflytelsen fikk meg pengene mine tilbake fra onkelen hennes som ikke ville se henne ga tilbake til fengsel for et parole-brudd pa & # 8216; estafa & # 8217; (bedrageri). Jeg fikk pengene mine tilbake og ga henne motorsykkelen tilbake, men hele hendelsen ga meg tre maneders stress.

En annen kilde til mulig drama er hos utleier. Min egen personlige erfaring har v rt at leie fra expat huseiere er en bedre innsats. Ingenting er 100%, men i mine samtaler forstar vesterne konseptet om en avtale. Forvent at nar du gir et depositum hos en filippinsk utleier, kommer de pengene ikke til a sitte i en sparekonto for dagen du flytter ut. Det vil bli brukt. Du vil sjelden fa det tilbake med mindre du har a gjore med en god utleier eller et selskap som handterer en leilighetskompleks.

Hva de fleste utleiere pa Filippinene gjor er a tilby den siste manedenes leie nar du er klar til a reise som & # 8216; forbruksvarer & # 8217 ;. I stedet for a fa tilbake leieinnbetalingen, betaler du bare leie den siste maneden. Jeg er greit med det. Men min forste filippinske utleier provde da a si, etter 6 maneder med a betale leie i tide, at jeg var en maned for sent. Jeg lagde en kopi av alle mine kvitteringer i de 6 manedene, og forst da kom hun ned igjen. Sa .. alltid fa og hold leien din betaling kvitteringer!

Og til slutt er en annen kilde til drama med andre expats. Det kan v re online. Det kan v re ansikt til ansikt. Nar jeg er singel liker jeg a nyte en natt pa danseklubben sa ofte. De fleste netter gar alt greit. Men som det er tilfelle med et sted som serverer alkohol, loper du en gang i et eller annet beruset a-hull som driver munnen pa deg bare litt for langt. Du har to valg. Ignorere ham eller eskalere ting. Mye bedre a ignorere ham og la det ga. Ellers har du bedre troverdighet i kampene og noen fa venner pa din side hvis du planlegger a ta det opp. Som for online idioter, bare blokkere dem og ignorere dem.

Samlet sett er sjansene for a mote drama bundet til a falle til fottene til slutt. Det beste du kan gjore nar dette skjer i et fremmed land, er a holde deg kult og beregne en opplosning som gir deg mest tilfredshet med minst mulig ansvar. Hvis du har en filippinske kj reste, og du far lov til a sporre .. spor om hun har noen slektninger, enten i den lokale rettshandhevelsen eller enda bedre, pa borgmesterens kontor. Du er overrasket over hvor mange som er relatert til ordforeren. Det er hvordan ting gjores her. Det er ikke alltid hvis du er i riktig eller ikke, det er du som vet det, som kan glatte ut ting for deg fra en innflytelsesrik posisjon. Jeg sier ikke det, og jeg sier bare at det er gjort her mye av tiden.

Din beste innsats for a unnslippe drama i et fremmed land er a;

Gransk og bekreft kvinner du daterer,

Bruk en lokal advokat til a overvake store transaksjoner,

Spor andre expats du stoler pa for palitelige referanser.

Da kan du minimere sjansene dine for a handtere drama og fokusere pa a nyte alt som Filippinene har a tilby.

Forfatter: Reekay.

Etter 49 ar bor i Sor-California, USA, bestemte jeg meg for a flytte til Filippinene til tross for at jeg aldri hadde v rt her for. I juli 2012 tok jeg et sprang av tro og transplanterte meg til det fantastiske Filippinene. Jeg er en enslig mann som tar en rlig titt pa alt som oyene her har a tilby, en dag av gangen. Jeg haper du finner min LBTSea-side informativ, underholdende og forhapentligvis litt av hver. Sorg for a besoke forumet og andre deler av hva nettstedet har a tilby. Bla gjennom og sorg for a registrere deg for oppdateringer via e-post. Nyt!

Post navigasjon.

13 kommentarer.

Godt, godt rad Henry!

Takk for en annen flott episode. Jeg snakket med kona min om denne artikkelen, og hun bekreftet alt du sa. Jeg kan ikke tro at folk vil lyve slik rett til ansiktet ditt. Men hun sier selvsagt at det handler om penger.

Ja, jeg opplevde det pa et hotell pa ferie der. Jeg viste opp, de sa de jeg hadde ingen reservasjon, og hotellet skulle bli 70 / natt. Dyrt i PH. Jeg viste online kvitteringen & # 8230; .well there you go, de hadde et rom for meg pa online-hastigheten pa 35 / natt. Det var morsomt pa noen mater. Fint gal pa forsiden telleren, men jeg tror sjefen hennes setter henne opp til det. Senere den uken fikk hun faktisk gratis drinker i hotellets bar og et gratis maltid der ogsa! Akkurat som det er & # 8211; Jeg l rte. A kjope en motorsykkel ville v re en oppgave jeg tror – har du en Reekay? Det ville sikkert v re praktisk a ha. Jeg leide en der for en uke (om 20,00 dollar) hvis jeg husker) – det var flott a ha din egen sykkel! Har du en, og hva vil du anbefale. BTW, Filipina Jeg trener med her pa treningsstudioet lokalt i Vancouver, bekrefter alt du sa. Jeg tror hun kaller det & # 8220; filippinsk stil & # 8221; kultur heheheheh. Hun sa at du burde introdusere deg selv til B-kapteinen eller hans hjelpere hvis du planlegger a bli i samfunnet. De kan hjelpe med leie suiter, og mange andre ting (jeg tror hennes far er en!). Hun sier at ingen vil gi deg et problem hvis du kjenner Barangay Captain eller folk pa hans kontor. Som kortvarig ferierende sist gang hadde jeg ikke behov for a ga inn for kaffe, men hvis jeg bodde der, kunne jeg kanskje.

Heeeeyyyyy Reekay, WOW, disse historiene er fantastiske. Jeg tror det tar tid a l re av tidligere erfaringer for du begynner a fa en folelse av stedet.

Det hores ut som om noen mennesker mangler integritet. Na er jeg sikker pa at de ikke kan lure en gammel rev som deg selv, hehehe.

Deretter vil du fortelle meg at kj resten min vil forvente betaling for sine tjenester, hehe.

V r forsiktig Reekay, det er hele delen av reisen. Juleferie.

Vent litt ! En & # 8220; gammel & # 8221; rev !

Informativt innlegg som alltid. Jeg har sett mye av denne egoistiske retten til andre og finner den avstotende. Derfor unngar jeg slike miljoer / kulturer. Men, a v re en TFL-type fyr (kan ikke fa en god kj rlig og attraktiv kvinne), dette er grunnen til at jeg har besokt Filippinene, og jeg fant datingen ikke sa bra heller (ingen rockstjernevirkning noen snakker om ). Ved min observasjon, hvis kvinnen var singel, ingen barn, hadde en hoyskoleutdanning eller deltok pa universitetet, ble de tatt av middelklassen filippinske menn i samme alder. Og kvinnene synes a ha ekteskap, barn, stotte av familien og er veldig religiose (uten a v re etisk). Jeg la merke til veldig gamle menn med en fot pa banan og den andre i grave a fa flere kvinner, hvis de hadde penger. Har jeg rett til a anta at resten av de fattigste SE-asiatiske landene er sv rt like i denne forbindelse?

Med hensyn til dating alternativer, har mye av det a gjore med expat og typen kvinner han forfolger. Jeg har v rt med filipinas som har masse penger, eier sitt eget land, eier flere bedrifter. Jeg har datert eldre kvinner i de tidlige 50-arene og yngre kvinnene.

Hvis noen gutter bare far kvinner med problemer og bagasje, noe som skyldes deres egen utvelgelsesprosess.

Veldig sant. Ogsa, jeg synes typen av & # 8220; vibe & # 8221; en gir av og ulike ledetrader av & # 8220; attraksjon & # 8221; gjor & # 8220; fiske & # 8221; mye lettere for noen menn. For eksempel, nar jeg alene, eller med de fleste av mine mannlige venner, er vi som a ga spokelser til kvinner; apenbar avvisning for du selv prover. Men med noen fa gutter jeg kjenner (samme alder, inntekt og utdanning), gir kvinnene dem tegn til tiltrekning jeg aldri ser, disse fa mennene kommer til og med tiln rmet av kvinner. Men i gjennomsnitt fant jeg at disse fa mannlige vennene er hoye, godt bygde, har en «leken» & # 8221; (nesten barnslig) oppforsel, bruke penger enkelt, og ikke oppfore seg som forskerne eller ingeniorer de faktisk er pa jobb. Det er som om en bryter endres nar de er offentligheten rundt kvinner. Jeg har ikke den bryteren, den ekstra foten i hoyden, eller benken presser 300 + pounds.

Jeg er bare 5 & # 8217; 9 & # 8243; og la bare si at jeg ikke er ensom mellom forhold. Jeg tror det er mer oppforsel enn fysisk med kvinner. Hvis jeg har valgt ut en filipina i mengden, kommer 99% av tiden til a ga ut med henne noen ganger. Mye av det er i oynene, er jeg overbevist om. Jeg vet allerede for jeg gar opp til henne, hun har gitt det gronne lyset & # 8217 ;. Det handler om forste inntrykk. Omvendt kan jeg fortelle nar det ikke er noen interesse for dem. De kan allerede v re tatt eller bare & # 8216; ikke ser & # 8217; a mote noen den dagen uansett grunn. Men en manns egen lette a v re som han er, og ikke noe annet, har mye a gjore med det.

Bob, jeg beklager at du har problemer med a finne en kvinne. Jeg fulgte denne samtalen med interesse fordi jeg ikke hadde for mange problemer, mens jeg var ganske sjenert. Jeg er 6 & # 8242; hoy med bla oyne, men jeg er og skallet og tennene mine er litt rotete. Men i utgangspunktet far jeg rockestjernen til a pavirke hver gang jeg er der. (Og du burde ha sett det da jeg tok min 18 ar gamle datter og 14 ar gamle sonn, bade lysebrunt har og bla oyne, og deres Facebook blaste opp med vennsforesporsler).

Jeg trekker tre konklusjoner, som kan v re helt feil selvfolgelig. (1) Jenter i byen er mye mer hardhjertet enn jenter i provinsene. Provinsene er sa enkle a ga og vennlige, hvor som byen er sa mye mer skjult hals. (2) Smil som deg pa ferie. Landsby jenter, spesielt, er veldig sjenert. Men et smil vil gi dem mye mer rolig. Du vil nok ikke ha noen som kommer opp til deg uansett. Se etter at de smiler tilbake, og det er din apning for a starte en samtale som kan v re sa enkel som «Hei». Du har veldig fine oyne. & # 8221; fulgte med & # 8220; Vil du ha middag med meg i kveld? & # 8221; (3) Ikke se etter en jente som er alt ditt. Du burde v re alt ditt. Ha din sv rt korte sjekkliste, men ingen kan fylle det hullet i hjertet ditt, bortsett fra deg. Jenta er der for a v re en god kone eller kj reste, for ikke a fullfore deg. Min sjekkliste sa slik ut:

& # 8211; Morkere enn mine fantasier.

& # 8211; Veldig liten og slank & # 8211; bare min preferanse.

& # 8211; rlig og oppriktig til en feil & # 8211; ingen logner, ingen overdrivelser.

& # 8211; Ingen drama, respekterer meg virkelig, forsvarer meg pa de fleste ting, og virkelig tiltrukket meg i sengen.

For meg fant jeg mange kvinner pa nettet som syntes a passe regningen, og selvfolgelig mange flere som ikke gjorde det. Online er et godt utgangspunkt fordi min mangel pa sosiale grader ikke viser. Jeg kan tenke pa hva jeg skal si uten a v re tunge bundet. Vi har alle vare egne definisjoner av vakre, men da denne jenta viste interesse for meg pa nettet, var hun sa utrolig vakker at jeg rodmet da jeg sa bildene hennes. Jeg var sa sikker pa at det var en svindel som jeg gikk frakoblet for en hel maned, og trodde dette Internett-tingen var bare full av con-artister. Etter en maned skjonte jeg, & # 8216; Hva i helvete? & # 8217; Hvis hun er ekte, er hun virkelig min fantasi & # 8211; bare v r forberedt pa at det er en svindel. Vi er gift na, og hun oppfyller alt pa min liste, inkludert a starte sex de fleste netter, slik vet jeg at mitt siste merke er fullfort.

Jeg sier ikke det er noen argumenter. Vi har hatt 4 argumenter de siste 18 manedene, men nar jeg ga opp ideen om at hun matte v re alt mitt, ble det sa mye lettere. Hun var ikke et geni eller hoyskole utdannet, men jeg hadde det med min forste kone og hun spurte meg om alt og fortalt meg hvordan jeg kunne gjore det bedre. Jeg trenger ikke det, og jeg vil ikke ha en jente som onsker en karriere na da hun har en grad. Jeg liker a v re hennes liv.

Jeg haper noe av dette hjelper, Bob. Jeg vet at du kan finne fantasien jenta ogsa.

Chuck, takk for din oppmuntring, vi har samme smak. Jeg ser til a gjore hva & # 8220; Reekay & # 8221; gjor, bare bor der nar jeg kan uten ekteskap visum eller barn. De fa jeg har fatt fra, slutter vanligvis ting der eller nar de vet at jeg er ikke-religios. I USA har jeg slukket den & # 8220; rode pillen & # 8221 ;. I Filippinene er jeg en & # 8220; lilla pille & # 8221; type, men jeg vil ikke lyve, jukse, spill, eller leke med bar-jenter. Jentene i de sma provinsene jeg gar til for dykking, virker sa sjenerte i barkadene deres, at jeg ikke n rmer meg for frykt for at jeg blir foragtet.

Bob, haha, jeg matte sla opp den & # 8220; rode pillen & # 8221; henvisning. Avtalt at ingen ekteskap, ingen barn og ikke-religiose kommer til a utelukke en stor prosentandel av Filippinene. Jeg forklarte & # 8216; ateisten & # 8217; problemet til min na-kone etter ca 2 maneder med a snakke pa nettet. Hun forstod ikke. Det var et merkelig konsept for dem, og hun trodde det betydde. (1) Jeg har ingen moral, som stod i konflikt med det hun visste om meg etter 2 maneder med a snakke og, (2) ingen kirke bryllup, som var hennes drom, men jeg gjorde det skje uansett. Jeg gikk rundt og rundt noen ganger forklarer hvordan jeg ikke er amoral, jeg tror bare en skjegget fyr pa himmelen er ganske langt hentet, noe som forte til at hun fortalte meg om hvordan hun kom til a disbelieve i julemannen. Sa, vi gar i kirke sammen, men ikke til masse. Hver fredag liker hun a ga til kirken for a lyse lys, og jeg sitter og nyter de 10 minuttene og foler loven om attraksjon, som er min «religion». Beklager, for langvarig.

De sjenerte jentene i deres sma grupper (jeg matte ogsa sla opp barkadas) er akkurat den typen jente som kan gjore deg glad, hvis du finner en som ikke vil ha ekteskap eller barn. De er de rlige, jordn re jentene som ser pa deg som om du klatret ut av en filmskjerm, og vil sannsynligvis elske a n rme seg deg hvis de ikke var sa sjenerte. Jeg tror fortsatt online er den beste starten, selv om du faktisk er der. Pa denne maten kommer du gjennom de 90 jentene som vil ha ekteskap og barn, du blir kjent med dem litt, sa dato og se hvordan det tar av. Reekay ville v re uenig, tror jeg, men han er mye mer rolig med andre enn jeg er. Jeg ser en vakker jente og munnen min virker ikke i det hele tatt. Lykke til, Bob. Jeg vet at du finner det du leter etter.

Jeg er i Filippinene na med min Filipina kone og vare to babyer. Det er fint denne tiden av aret her. Vi kom hit den 2. desember.

Kjopte en liten multi cab for rundt 150.000 pesos ($ 3000) for a komme seg rundt. Har allerede fatt en forretningslisens for a apne en internettkafe og skrive ut / kopiere virksomhet. Ting ser veldig bra ut.