Dell TL4000-tape-bibliotek: Kjorer btape og konfigurerer Bacula’s mtx-veksler.

I dette innlegget bruker jeg FreeBSD 10.2 og Bacula 7.4.0.

Jeg er na den stolte, brukte eieren av en Dell TL4000. Det forste jeg gjorde var a legge til et luftfilter. Hvorfor? Fordi jeg kan. Jeg fikk en laget, med tilpassede dimensjoner, av DEMCiflex. Du kan se dette filteret her i dette bildet.

Min neste oppgave er a konfigurere bandbiblioteket for a jobbe med Bacula. Den forste delen av det er mtx-veksler og btape.

btape er et Bacula verktoy som utforer noen grunnleggende tester pa bandstasjonen. Kort sagt, det tester stasjonen i henhold til den angitte konfigurasjonsfilen du sender den. Du bor kjore btape pa hver stasjon for du begynner a bruke den med Bacula.

MTX-veksler.

mtx-changer er et shell-skript som leveres med Bacula som gir limet mellom Bacula-bin rene og bin r-bin ren. Dette skriptet tillater deg ogsa a tilpasse det til installasjonen din.

Jeg liker a beholde min egen kopi av mtx-veksler (og konfigurasjonsfilen) fra Bacula-installasjonen. Jeg startet med dette:

Sammen med den kopien ma jeg forst endre mtx-veksler for a trekke inn mtx-changer.conf fra den nye plasseringen. Jeg har ogsa gitt en full sti til mtx.

Diff for patchene mine er her.

Enkle sporringer.

La & # 8217; s gjore grunnleggende sporsmal pa enhetene:

Sporring pa den forste bandstasjonen og veksleren:

Pa den andre stasjonen (MERK: denne stasjonen inneholdt ikke et band):

Legg merke til at / dev / pass1 og / dev / pass3 begge har samme serienummer. Jeg mistenker at to skiftere er rapportert, men bare en finnes.

Begynn med a ga.

Jeg starter alltid med mt (1) og mtx (1), og deretter gar du videre til mtx-veksler, som bruker disse to kommandoene.

Her er det som er lastet i bandbiblioteket:

Na laster jeg fra spor 1 til stasjon 1:

Jeg ser ikke noen stasjon trenger frakoblet for du flytter meldinger som jeg gjorde med Dell PERC 6-kortet.

Etter litt bosettingstid, omtrent 30 ar tror jeg, jeg var i stand til a kjore denne kommandoen:

Prov na mtx-veksler.

La s starte ved a sporre hva som er lastet i stasjon 0:

X x er bare plassholdere & # 8230; Den siste parameteren ma v re kjoreindeks, og parameternes spor og arkiv-enhet ignoreres for den lastede kommandoen.

La prove a laste det inn i spor 40:

Denne setningen frakoblet er relatert til konfigurasjonsinnstillingen jeg nevnte ovenfor (offline = 1). Jeg endret den til 0, og den meldingen forsvant fra losseprosessen. Det fortsetter imidlertid a vises i lastkommandoen.

Bacula-sd.conf.

Dette er konfigurasjonsfilen for denne bacula-sd-forekomsten. Du vil legge merke til at jeg bruker nsa0 og nsa1, og ikke sa0 og sa1. & # 8216; n & # 8217; betyr ingen tilbakespoling pa n rt hold. Se sa (4) (absolutt les ikke sa (8)).

MERK: Bruk alltid ikke-automatisk tilbakespolingsenheten. Angi alltid & # 8216; n & # 8217 ;.

Notater pa det ovennevnte:

Ja, det er ikke det passordet jeg bruker, men jeg haper det hjelper deg med a forsta at Bacula passord er virkelig delte hemmeligheter, og de ma v re innspilt i minst to steder: med brukeren av passordet og med autentiseringen av forbindelsen . Jeg bruker en spooling katalog fordi dette er en LTO-4 bandstasjon og min diskstasjoner er ikke raske nok til a holde den matet. Nar jeg skriver dette, lurer jeg pa: gjor kopiering / migreringsjobber re spooling? Jeg mistenker at de gjor det.

Jeg kommer til a kjore btape igjen. Som beskrevet tidligere i dette innlegget, har mtx-changer blitt installert og konfigurert.

Folgende er btape testing.

Se etter Ovennevnte Bacula-skanning burde ha output identisk i den ovennevnte utgangen. Pass pa at resultatene faktisk er identiske i utdataene dine.

Etter testen ovenfor lop jeg den samme kommandoen pa nsa1. Du ma teste hver stasjon.

Da jeg forst kjorte dette, hadde jeg ikke et tape i spor 1. Dette var feilteksten:

Neste blogginnlegg vil dekke a fa bacula-sd a kjore for dette tape biblioteket.